Concurs
Sinaia Oraș Regal

Câștigători Concurs Regal

Locul I

Membrii echipei:

Locul II

Membrii echipei:

Locul III

Membrii echipei:

Concurs
Sinaia, Oraș Regal

Rolul Familiei Regale în dezvoltarea Orașului Sinaia precum și impactul actual al Domeniului Regal asupra identității, economiei și atractivității orașului sunt aspecte care nu ar trebui să fie străine niciunui elev sinăian.

Asociația Sinaia Oraș Regal lansează un concurs dedicat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, înmatriculați în cadrul unităților de învățământ din Orașul Sinaia, cu scopul de a promova impactul și influența Familiei Regale a României asupra dezvoltării Orașului Sinaia și a României.

Mai jos regăsiți temele de concurs pentru fiecare categorie în parte, premiile concursului precum și regulamentul oficial.

Informații suplimentare

obiective

Obiective

1. Descoperirea și creșterea nivelului de conștientizare asupra valorilor din patrimoniu cultural și arhitectural al Orașului Sinaia, ca rezultat al activităților Familiei Regale.
2. Creșterea nivelului de conștientizare al impactului Familiei Regale asupra dezvoltării Orașului Sinaia și al României.
3. Implicarea tinerilor în acțiuni de cercetare a adevărului istoric în legătură cu Familia Regală a României și Domeniul Regal Sinaia
4. Stimularea creativității și dobândirea abilităților necesare analizei, structurării și realizării materialelor grafice și/sau audio-vizuale
5. Însușirea normelor de cercetare și citare academică pentru materialele realizate.
6. Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, comunicare precum și a celor de vorbit în vorbit în public.

perioada

Perioada de desfășurare

Din momentul confirmării înscrierii, echipele pot începe să lucreze la proiectele lor în baza ideilor și viziunilor proprii, în concordanță cu temele propuse de Organizatori.

Materialele realizate trebuie transmise în format digital până duminică, 30.10.2022 ora 23:59 (București, GMT +3), prin site-ul https://asor.ro
Prezentarea lucrărilor finale va avea loc în data de 02.11.2022 (miercuri).

info

Info

După confirmarea înscrierilor, membrii echipelor vor primi o legitimație nominală emisă de Organizator care va permite accesul gratuit, pentru un număr nelimitat de vizite pe perioada de desfășurare a concursului, la Muzeul Național Peleș și Muzeul Național Pelișor.
Legitimația este valabilă doar alături de carnetul de elev și/sau cartea de identitate.

sfaturi

Sfaturi pentru realizarea prezentării finale

Folosiți pe cat posibil imagini sau cadre care vă aparțin. Pentru materialele care nu vă aparțin, trebuie în mod obligatoriu indicată sursa acestora pentru a evita descalificarea pentru plagiat.
În situația în care alegeți să folosiți text în cadrul prezentării, limitați utilizarea acestuia la cuvinte cheie sau idei esențiale.
Nu citiți textul utilizat în cadrul prezentării ci realizați o prezentare liberă pornind de la materialele sau ideile expuse în prezentare. Utilizați punctele cheie din prezentare pentru a vă structura discursul.
Prezentarea finală trebuie să se încadreze între 3 și 5 minute.

echipe

Echipe și înscriere

Participarea se face în echipe formate din maxim 3 membri, obligatoriu mixte (echipele trebuie să fie formate din fete(ă) și băieți(at)). Înscrierile individuale nu sunt eligibile.
Concursul se desfășoară doar dacă la finalul perioadei de înscriere a fost confirmată participarea a minim 5 echipe. Numărul maxim de echipe participante în concurs este de 20*, pentru fiecare categorie în parte. Înscrierea se face exclusiv online, pe site-ul: www.asor.ro, în perioada 12.09.2022 – 30.09.2022.

jurizare

Evaluare și jurizare

Evaluarea lucrărilor va fi făcută de Juriul concursului în perioada 31.10.2022-02.11.2022 și va avea în vedere următoarele aspecte:
originalitatea ideilor și modul de expunere al acestora
varietatea resurselor bibliografice utilizate și citarea acestora conform normelor academice
calitatea realizării efective a materialelor
coerența și corectitudinea informațiilor prezentate
respectarea normelor de realizare, tehno-redactare și a regulamentului de concurs

Toate echipele vor susține o prezentare finală, realizată în format digital, în fața Juriului, în data de 02.11.2022. Prezentarea se realizează în format Power Point, iar susținerea acesteia trebuie să se încadreze între 3 și 5 minute.

Susținerea prezentării finale reprezintă un criteriu obligatoriu, cu caracter eliminatoriu din concurs, independent de etapele anterioare ale acestuia.

(Criterii de evaluare și jurizare, sfaturi utile, etc)

Parteneri: